Ruim 9 ton voor Spaarwater

Noord-Nederland - Het Waddenfonds investeert 918.925 euro in het vervolg op Spaarwater. In het project bekijken akkerbouwers samen met onder andere Acacia Water hoe ze slimmer kunnen omgaan met zoet water.

Het onderzoek vindt plaatst op zes verschillende locaties in Groningen, Friesland en Noord-Holland en wordt tot en met 2018 verlengd.
De lopende proeven richten zich op de drie hoofdthema's: 'Eigen watervoorziening' met ondergrondse opslag, 'Zuinig met zoet water' met druppelirrigatie en 'Versterken neerslaglens' en bestrijden van verzilting met systeemgerichte drainage.
LTO Noord Fondsen heeft een bijdrage ter beschikking gesteld van 108.000 euro. In samenwerking met universiteiten wordt onder meer onderzoek gedaan naar de afbraak van schadelijke bacteriën in de ondergrond om zo de kans op verspreiding van ziektekiemen, en daarmee gewasschade, te verkleinen.
Een ander verziltingsproject, Zilte aardappelketen in de Waddenregio, krijgt 354.841 euro van het Waddenfonds. Dit project richt zich op het benutten van het zouter worden van het grondwater.
Zilte aardappelketen in de Waddenregio beoogt eveneens de export van de ontwikkelde teelttechnieken te vergroten. Daarbij worden vooral de exportmogelijkheden onderzocht naar gebieden in de wereld die ook te maken hebben met verziltingsproblemen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer