Eerste+afzetcluster+voor+glasgroenten
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Eerste afzetcluster voor glasgroenten

De telersverenigingen Best of Four en Van Nature hebben deze week besloten een verregaande samenwerking aan te gaan.

Met zo’n 1.100 hectare ontstaat daarmee het grootste glasgroentencluster in Nederland. Het is de eerste grote stap in afzetverbetering sinds de lancering van het McKinsey-rapport.

Met de beoogde samenwerking streven Best of Four en Van Nature naar een sterkere marktpositie voor hun leden. De telersverenigingen willen ervoor zorgen dat de producten van de leden in een gesloten keten naar eindklanten gaan.

Optimaal telersrendement

De ketensamenwerking die Best of Four en Van Nature nastreven, moet zorgen voor een optimaal telersrendement. Verkopen binnen Nederland van handelsbedrijf naar handelsbedrijf voegen kosten toe die niet bijdragen aan de telersmarge en dat willen de telersverenigingen nu voorkomen, zeggen de organisaties in een reactie.

Van Nature is ontstaan uit een fusie van Best Growers Benelux en Versdirect.nl. Best of Four ontstond in 2010 uit een fusie van Brassica Group, Tradition, Unistar en WestVeg.

Mededinging

Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) leidt de samenwerking tussen Van Nature en Best of Four niet tot een concentratie die meldingsplichtig is en moeten de partijen zelf toetsen of ze aan de mededingingsregels voldoen.

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  19° / 11°
  30 %
 • Vrijdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer