Weinig+highlights+stierindexdraai
Nieuws
© WWS

Weinig highlights stierindexdraai

De nieuwe stierindexdraai, die woensdag door de stichting Genetische Evaluatie Stieren is gepubliceerd, laat weinig highlights zien. Bookem staat bij zwartbont nog altijd fier aan kop. G-Force maakt een flinke sprong van plaats 4 naar plaats 2.

Hierdoor moet Atlantic bij zwartbont een plaats toegeven, terwijl Tigger met een daling van 17 punten NVI vier plaatsen moet toegeven.

Hoogste debutant met dochterinformatie bij zwartbont is Delta Titanium, een volle broer van Atlantic. Titanium scoort beter in Inet en vooral melksnelheid, terwijl zijn totaal-exterieurfokwaarde met 110 eveneens goed is.

Roodbont

Bij roodbont voert Bolero nog altijd de hoogste toon, net als in april gevolgd door Camion van der Peul. Nieuw in de top 5 is lowlands Bart, een lawn Boy-zoon uit een Classic moeder. Waarschijnlijk komt de stier qua exterieur iets te kort om ook daadwerkelijk op de kaart te komen.

Nieuw op de kaart van stieren met dochterinformatie is De Vrendt Aram. De stier combineert een goed exterieur met een goede fokwaarde voor levensduur.

De overige fokwaarden zijn te vinden op de website van het GES.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / 0°
  20 %
Meer weer