‘Maak het inbrekers lastig’

Het ministerie van Veiligheid en Justitie startte in december 2014 de campagne ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’ om mensen te laten weten hoe ze de kans op inbraak kunnen verkleinen. Het aantal woninginbraken daalt, maar dit kan nog verder omlaag.

Specifieke getallen zijn in de agrarische sector niet bekend. Maar bij een kwart van de inbraken komen inbrekers binnen door middel van ‘flipperen’ met een bankpas, hengelen via brievenbus of kattenluik en insluiping.
Tips van de Landelijk Coördinator Woninginbraken van de Nationale Politie: Gebruik de sloten, ook bij korte afwezigheid. Vergeet niet om bijkeukens en andere ruimtes op slot te doen. Zorg ervoor dat hulpmiddelen om binnen te komen niet binnen handbereik staan; denk hierbij aan ladders of vuilnisbakken.
De inboedel vertegenwoordigt een behoorlijke waarde. De meeste agrariërs sluiten daarom een inboedelverzekering af. Een inbreker die waardevolle spullen steelt of inboedel die door brand verwoest is; die schade is verzekerd met een inboedelverzekering.

Andere oorzaken schade

Inboedel kan ook door andere oorzaken schade oplopen. Stel dat de bank vernield is omdat er koffie over is geknoeid. Of dat de vloer blank staat doordat er een bevroren leiding is gesprongen. Bij verhuizen is de inboedel verzekerd tegen schade en diefstal. Zowel tijdens het transport als op het oude én het nieuwe adres.
Bij Univé krijgen leden van LTO 5 procent korting op de premie van een inboedelverzekering.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer