Brabantse+pluim+voor+de+Heyde+Hoeve
Nieuws
© heydehoeve/twitter

Brabantse pluim voor de Heyde Hoeve

Varkenshouderij Heyde Hoeve uit Nuenen ontving gisteren de Agrofoodpluim uit handen van gedeputeerde Yves de Boer van provincie Noord-Brabant. De Heyde Hoeve kreeg de prijs vanwege een gerichte, duurzame samenwerkingsaanpak door varkenshouders.

Het Heyde Hoeve vlees ligt bij zo'n honderd slagers in de toonbank. Tiny Schepers, initiatiefnemer van de coöperatie, is trots.

'Wij werken elke dag met de meest mogelijke zorg voor dier en omgeving aan een optimale kwaliteit van de producten. Zo garanderen wij niet alleen heerlijk vlees, maar ook een veilig stukje vlees.'

Coöperatie

Sinds 2000 werkt de Heyde Hoeve samen met een aantal varkensboeren uit de regio en is er sprake van een coöperatie. Het geloof in een lokale, duurzame voedselketen is de grootste drijfveer geworden.

Zodoende is de aanpak gericht op duurzaam werken, waarbij dierenwelzijn en diergezondheid centraal staan.

Diervriendelijk

'De varkens worden op een respectvolle, diervriendelijke manier gehouden in moderne stallen. Ze hebben voldoende ruimte en een aparte lig-, eet-, drink- en mestplaats', geeft Schepers aan.

'Om de varkens gezond te houden, is de inzet van medicijnen zoals antibiotica minimaal.'

Aanmoedigingsprijs

De Agrofoodpluim is een aanmoedigingsprijs van provincie Noord-Brabant voor ondernemers die zich onderscheiden in innovatie en/of verduurzaming binnen de agrofoodsector.

Weer

 • Zondag
  35° / 20°
  10 %
 • Maandag
  35° / 21°
  20 %
 • Dinsdag
  32° / 21°
  30 %
Meer weer