Turkije versterkt melkveesector

Turkije manifesteert zich economisch gezien steeds sterker. Op melkveehouderijgebied ligt het land nog achter op West-Europa. Maar de Turken willen met hulp van Europa die achterstand in snel tempo verkleinen.

Turkije+versterkt+melkveesector
©

Dat blijkt uit een afstudeeropdracht van leerlingen van AOC Leeuwarden. Naast de grote economische groei stijgt ook de inflatie met meer dan 9% per jaar. Turkije trekt van alles uit de kast om het voor investeerders interessant te maken moderne melkveehouderijbedrijven op te zetten of uit te breiden.

Onder de noemer 'Ipard' (Instrument for Pre-Accession Assistance Rural Development, vrij vertaald: instrument voor toetredingssteun voor plattelandsontwikkeling) is er bijna € 1 miljard beschikbaar met vooral Europees geld. Turkse ondernemers die in de melkveehouderij investeren, kunnen hiervan gebruikmaken in de vorm van start- of uitbreidingsubsidies.

Staatsburgers

Voor Nederlandse melkveehouders is Turkije als emigratieland volgens de scholieren niet interessant, omdat subsidies meestal alleen gelden voor Turkse staatsburgers gelden. Maar over de kansen van die Turkse staatburgers zijn ze wel positief.

• Lees meer hierover deze zaterdag in het katern Veehouderij van Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer