'Oplossing wilde zwijnen Engbertsdijkvenen'

Er is zicht op een oplossing voor de plaag van wilde zwijnen rond natuurgebied Engbertsdijkvenen, meldt RTV Oost. Dat blijkt uit een rondgang van radioprogramma Boeren Burgers Buitenlui.

%27Oplossing+wilde+zwijnen+Engbertsdijkvenen%27
© NVT

Boeren rond het natuurgebied bij Kloosterhaar klagen al jaren over de overlast van wilde zwijnen. De dieren veroorzaken veel gewasschade.

Wanneer een hele groep zwijnen 's nachts de akkers opgaat, loopt de schade makkelijk op tot enkele duizenden euro's, geeft één van de boeren aan.

Explosie van zwijnen

De wilde zwijnen komen uit Duitsland, maar hebben zich nu volgens boswachter Sjaak van Dijk gevestigd in het natuurgebied. Omdat de dieren zich snel kunnen voortplanten, lijkt er dit jaar een 'explosie' te zijn van wilde zwijnen in het gebied.

De boeren vermoeden dat er minstens vijftig rondlopen. De boswachter denkt iets minder, geeft hij bij RTV Oost aan.

Jagen

Tot nu toe leek er weinig overleg mogelijk met Staatsbosbeheer en provincie Overijssel, die de vergunning moet geven om op wilde zwijnen te mogen jagen.

Nadat de boeren voor de zomer bij de politiek de noodklok hadden geluid, is er morgen overleg met de plaatselijke jagers, Staatsbosbeheer en de provincie. Boeren, burgers en buitenlui wordt vanavond tussen 17.30 en 18 uur uitgezonden.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer