Slechte+prijzen+centraal+bij+Ronde+van+Roza
Nieuws
© boerenbond.be

Slechte prijzen centraal bij Ronde van Roza

Jonge land- en tuinbouwers van de Belgische Groene Kring gaven zondag in Oostende het startschot van 'De Ronde van Roza'. Met een roze trekker en marktkraam trekken ze een maand door Vlaanderen.

'Binnen de campagne SOS voedselprijzen willen we graag de steun van burgers en consumenten vragen bij onze oproep naar eerlijke voedselprijzen en een eerlijke marge voor de land- en tuinbouwers', stelt Sam Magnus, jonge landbouwer en ondervoorzitter van Groene Kring.

'Vandaar dat we komen met deze unieke formule waarbij we de consument informeren over onze kostprijs, de prijs die we ervoor krijgen, en de prijzen in de winkel. Op basis van deze informatie kan de consument zelf bepalen hoeveel hij voor het product wil betalen', vervolgt Magnus.

De prijzen in de land- en tuinbouwsector zijn te laag om de kosten te dekken. Daarom lanceerden Boerenbond en Groene Kring de actie 'SOS voedselprijzen'.

Tijdens de tour brengt de trekker bezoeken aan verschillende steden en provincies. Bij iedere stop geven de land- en tuinbouwers een toelichting bij hun actie en zullen ze hun producten verkopen.

Landbouwraad

'Op 7 september gaat met Roza naar Brussel om er de verzamelde handtekeningen af te geven aan de Europese Landbouwraad die zich op dat moment over maatregelen in de land- en tuinbouwsector moet buigen', aldus Marijke Jordens, voorzitter van Groene Kring.

Eerder was al bekend dat trekkers van dit merk Valtra in verschillende kleuren leverbaar zijn. Of deze roze kleur op termijn ook vast aan het assortiment wordt toegevoegd, is nog niet duidelijk. Vooralsnog is dit een unieke tractor.

De Belgische Boerenbond heeft in het kader van SOS Voedselprijzen ook een filmpje gemaakt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 14°
  70 %
 • Woensdag
  19° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  30 %
Meer weer