Schermen met laagste prijs door Picnic is valse start

In de land- en tuinbouw is veel in beweging. Innovatie is troef, ondernemers die niet open staan voor vernieuwing lijken geen toekomst meer te hebben. Boeren en tuinders worden er soms wel eens moe van.
Dan is het goed om te beseffen dat ook verderop in de keten veel verandert. Dat werd deze week nog eens duidelijk door de publiciteit rond een ambitieus initiatief voor een nieuwe online supermarkt. Drie jaar is er in het diepste geheim aan gewerkt. In september gaat de onderneming met de simpele maar ook wat raadselachtige naam Picnic van start.
Picnic levert alle boodschappen, ook dagverse producten als brood, groente en vlees. De klant bestelt zijn boodschappen met behulp van een app waarmee hij door de afdelingen ‘swipet’. Betaling vindt in de app plaats, bij het afleveren van de bestelling is geen pinpas nodig.
In het verleden zijn pogingen zo’n online supermarkt in de benen te krijgen, mislukt. Het Algemeen Dagblad onthulde woensdag met welke sterke punten Picnic denkt wel een succes te gaan worden: door de gratis bezorging en door de lage prijs van de boodschappen. De initiatiefnemers willen goedkoper zijn dan de ‘gewone’ supermarkten.
Dat laatste is helaas weinig vernieuwend. Wat de prijzenslag tussen de Nederlandse grootgrutters de laatste jaren teweeg heeft gebracht, ervaren de leveranciers -lees boeren en tuinders- aan den lijve. De inkoopprijs wordt tot in het extreme gedrukt.
Het zou meer indruk hebben gemaakt wanneer Picnic had aangekondigd zich te willen onderscheiden met kwalitatief hoogstaande producten die tegen een eerlijke prijs geleverd gaan worden. Waaraan ook de andere schakels in de keten een fatsoenlijke boterham kunnen overhouden. Een gemiste kans van Picnic. En eigenlijk gewoon een valse start.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer