Proef+met+duurzame+uien+in+winkelschap
© Nieuwe Oogst

Proef met duurzame uien in winkelschap

Uienhandelsbedrijf Gebr. van Liere in Dronten verkoopt als proef duurzame uien in een speciale verpakking via een vestiging van Albert Heijn (AH) in Swifterbant.


De uien die het Flevolandse handelsbedrijf gebruikt voor deze proef zijn afkomstig van uientelers die deelnemen aan Veldleeuwerik. Die stichting promoot duurzame akkerbouwproductie.

De uien zijn in een speciale verpakking uitgestald in een AH-vestiging in Swifterbant en binnenkort wordt de afzetproef uitgebreid naar een vestiging van AH in Urk.

Interesse creëren

Salesmanager Willy Becker begeleidt de verkoop namens Gebr. Van Liere en zorgt voor de communicatie en informatie richting de consument. 'Wij willen bij de retail en hun klanten interesse creëren voor de uien van de Veldleeuwerik-telers', vertelt Becker.

'Over een aantal weken evalueren we de proef bij AH en daarna rollen we bij voorkeur de verkoop van duurzame uien uit over meerdere supermarktketens.'

Veldleeuwerik-logo

Voor de presentatie van de uien heeft Becker een speciale kartonnen doos in de vorm van een ui ontworpen. Die doos is geschikt voor 1 kilo uien en voorzien van Veldleeuwerik-logo.

Directeur Piet van Liere van het uienhandelsbedrijf in Dronten noemt de herkenbare uiendoos een juweel voor het aanrecht. 'Dankzij deze speciale verpakking zorgen we voor onderscheid met de reguliere uien die in een net verkocht worden.'

Weer

 • Woensdag
  6° / 3°
  90 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  40 %
 • Vrijdag
  6° / -1°
  40 %
Meer weer