Minder melkin Duitsland

In het eerste halfjaar van 2015 is in Duitsland in totaal 15.834 miljoen kilo melk geleverd.
Daarmee leverden de Duitse melkveehouders 0,9 procent minder dan in de eerste helft van 2014. De daling heeft duidelijk te maken met de laatste superheffing voor afschaffing van het melkquotum in april.
In februari en maart 2015 molken Duitse melkveehouders ruim 2 procent minder dan in dezelfde maanden in 2014. In januari was dit 1,1 procent. Onze oosterburen moesten desondanks over het laatste melkquotumjaar meer dan 300 miljoen euro superheffing betalen.
Na de afschaffing van het melkquotum kwam in mei de maandelijkse melklevering in Duitsland even boven de 2,8 miljoen ton melk uit. In juni was weer sprake van een kleine daling. Hierbij spelen seizoenseffecten een rol. Ook in juni 2014 daalde de hoeveelheid melk ten opzichte van de maand ervoor.
In 2015 lag de productie in mei en juni met respectievelijk 0,2 en 0,6 procent hoger dan het jaar ervoor, meldt het Duitse Bundesanstalt Landwirtschaft und Ernährung (BLE).
Duitse melkveehouders letten vanwege de lage melkprijs op dit moment scherper op de voerkosten en de melkopbrengsten, waardoor de groei in melkproductie beperkt blijft.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer