Levensverhaal van oudere boeren en boerinnen vastleggen

Het levensverhaal van oudere boeren en boerinnen vastleggen. Dat is de insteek van het samenwerkingsproject ‘Boeren in Overijssel’. Bij het project gaat het om hoe boeren alle veranderingen op het platteland hebben ervaren. Nu het nog kan, want de mensen die nog met de hand maaiden of hun werkpaard inruilden voor een trekker worden steeds schaarser.
Inmiddels hebben historicus Ewout van der Horst en zijn collega’s zo’n vijftig personen gesproken. Het is de bedoeling dat er nog 25 interviews volgen. De resultaten van het project zullen zichtbaar worden op een website, in een boek en een tentoonstelling in 2016.
Drie provinciale erfgoedorganisaties hebben de handen ineengeslagen om de grote veranderingen in de agrarische sector van de afgelopen eeuw vast te leggen. Het Historisch Centrum Overijssel en stichting IJsselacademie in Zwolle en museum TwentseWelle in Enschede geven met het initiatief handen en voeten aan een nieuw samenwerkingsverband, met financiële steun van provincie Overijssel.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer