Landbouw en natuur in Noorderwold

Biologisch akkerbouwbedrijf Erf (Exploitatie Reservegronden Flevoland) is met 2.000 hectare het grootste particuliere akkerbouwbedrijf in Nederland. Het bouwplan bestaat uit twintig gewassen. Deze gewassen worden geteeld op gronden die gereserveerd zijn voor woningbouw, wegen en natuur.
Samen met Landschapsbeheer Flevoland wil het bedrijf zo’n 250 hectare natuur en 750 hectare biologische landbouw inrichten voor de stad. Dit project Noorderwold is een van de projecten die zijn ingediend voor Nieuwe Natuur in Flevoland. Erf kijkt vooral naar mogelijkheden om landbouw en natuur te combineren. Te denken valt aan het planten van bomen langs akkerbouwpercelen voor natuurlijke vijanden.
Met het project wil Erf als biologisch landbouwbedrijf de voorsprong op de gangbare teelt behouden, geeft directeur Jaco Burgers aan. ‘De gangbare sector neemt steeds meer van de biologische sector over. Dat zien wij als groot compliment. Maar dat betekent ook dat wij nog meer stappen willen zetten om die voorsprong te behouden.’

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer