Exterieurstier+Jotan+Red+dood
Nieuws
© Materrind

Exterieurstier Jotan Red dood

Na een lange carrière is op 11,5-jarige leeftijd een eind gekomen aan het leven van exterieurstier Jotan Red.

De roodbonte Jordan-zoon was via zijn dochters succesvol op nationale en regionale keuringen. Bij veel veehouders is de stier bekend vanwege zijn exterieur, gehalten en levensduur.

Aandachtspuntjes zijn uiergezondheid en speenlengte. In zijn fokwaarde zitten nu gegevens van 2.432 koeien op 838 bedrijven.

Nederlandse stier

Jotan werd in Nederland geboren en ook in Nederland door WWS als proefstier ingezet. De carrière van de veelbelovende Jordan-zoon uit Durham Altitude kreeg een vlucht in het Duitse Meissen bij ki-vereniging SRV.

Vanuit Duitsland is hij op late leeftijd verhuisd naar Cogent in Engeland waar gesekst sperma van hem gewonnen is. Daar is hij deze week overleden.

Zeedieker Mon Chri 20

Eén van de meest in het oog springende Jotan-dochter is waarschijnlijk Zeedieker Mon Chri 20, zij behaalde de vaarzentitel op de HHH-show van 2014.

Heerenbrink Jenny 205 heeft ook de nodige titels vergaard, bij Heerenbrink melken ze bijna dertig dochters van Jotan naar volle tevredenheid.

Dochtergroep

In december werd nog een dochtergroep van de stier getoond tijdens de HHH-show. Volgens eigenaar Masterrind is er nog een beperkte hoeveelheid sperma van hem in voorraad.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer