Uitgifte grond in pacht Overijssel

Overijssel - Rentmeesterskantoor Eelerwoude in Goor start met de uitgifte van ruim 3.800 hectare grond van provincie Overijssel. De grond was eerder eigendom van Bureau Beheer Landbouwgronden (BBL) en wordt nu in tijdelijke pacht uitgegeven via een open inschrijving.
Het gaat onder andere om gronden die het beoogde einddoel van de provincie nog niet hebben bereikt. Deze krijgen na realisatie een nieuwe functie. Zolang dat einddoel nog niet is bereikt of wanneer de gronden nog niet zijn verkocht, kunnen ze tijdelijk worden beheerd.
Daarnaast geeft provincie Overijssel gronden in pacht uit die nog geen eindgebruiker hebben. Deze gronden zijn al ingericht, maar zijn nog niet doorgeleverd. Tot dat moment kunnen deze gronden tijdelijk worden beheerd en onderhouden.
Van de 3.800 hectare grond die beschikbaar is, bestaat 3.415 hectare uit cultuurgrond en 400 hectare uit (ingerichte) natuurgrond. Van de cultuurgrond is 175 hectare al eerder in meerjarige pacht uitgegeven. De inschrijving loopt tot 30 september.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer