Hennepvluchten+effectief+controlemiddel
Nieuws
© Nieuwe Oogst / LLTB

Hennepvluchten effectief controlemiddel

De afgelopen weken heeft de politie vanuit de lucht volop gecontroleerd op de aanwezigheid van hennepplanten tussen de maïs. De controles lopen bijna ten einde en de eerste resultaten worden over een paar weken verwacht.

'De hennepvluchten zijn een goed, effectief controlemiddel', zegt Cécile van Herten, LLTB-medewerker regionale belangenbehartiging, vooruitlopen daarop. 'Ik heb het zelf mogen ervaren, want afgelopen week ben ik mee geweest met een van de vluchten.'

Een perceel wordt vanuit alle hoeken aangevlogen, want je ziet niet vanuit elke kant of er wel of geen hennep tussen de maïs staat. 'Daarom is het noodzakelijk een perceel heel aandachtig te bestuderen.’

Honderden

Tijdens de controlevluchten werd tot nu toe elke keer hennep aangetroffen tussen de maïs. Het verschilt van 25 planten tot enkele honderden.

Er zijn aparte ruimdagen waarop de politie meerdere percelen in een bepaald gebied ruimt. Maar ook tussendoor wordt hennep verwijderd.

· Lees meer hierover zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid.

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer