Nieuwe+versie+KringloopWijzer
Nieuws
© Jan van Liere

Nieuwe versie KringloopWijzer

De KringloopWijzer is in de loop van 2015 licht aangepast en verbeterd. Vooral de uitvoer is op verzoek van gebruikers aangepast om meer inzicht te geven in het resultaat. Daarnaast zijn de referentiewaarden van LEI-BIN geactualiseerd.

In de nieuwe versie van de KringloopWijzer is onder andere de 'kengetallenpagina' aangepast. Het eventuele BEX of BEP-voordeel in procenten is nu direct zichtbaar en kengetallen als ammoniakemissie en broeikasgassen zijn naar onderen verhuisd.

Ontwikkeling

Bovendien zijn op deze pagina resultaten van meerdere jaren naast elkaar te zien, om de ontwikkeling door de jaren heen te kunnen volgen. Ook op de uitvoerpagina 'voeding' zijn nu resultaten van meerdere jaren naast elkaar te zien.

Verder is de rapportage mogelijkheid nu volledig flexibel gemaakt. De gebruiker kan zelf kiezen welk uitvoerpagina’s in het rapport komen. Ook zijn de referentiewaarden uit LEI-BIN geactualiseerd. De referentiegroep, met gegevens van de jaren 2011, 2012 en 2013, past nu nog beter bij het ingevoerde bedrijf.

In de berekeningen zijn ook enkele kleine aanpassingen doorgevoerd. Het gaat hierbij om forfaitaire excretienormen, verteringscoëfficiënten en emissies van ammoniak en broeikasgassen. Deze zijn aangepast naar de meest recente wetenschappelijke inzichten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 6°
  20 %
Meer weer