Initiative Tierwohl zoekt nieuwe partners

Initiative Tierwohl wil haar financieringsgrondslag verbreden zodat varkenshouders die nu nog op de wachtlijst staan, van het systeem gebruik kunnen maken.

Initiative+Tierwohl+zoekt+nieuwe+partners
© Initiative Tierwohl

De verbreding moet komen van retailers die nu nog niet mee doen en grootkeukens en facilitaire instellingen.

Initiative Tierwohl telt 2.000 agrarische bedrijven die meedoen en 12 miljoen varkens. Uitgezet tegen het aantal slachtingen in Duitsland in 2014 is dat 20 procent. Er staan nog 2.500 bedrijven op de wachtlijst met 13,5 miljoen varkens. De retailers wel meedoen aan Initiative Tierwohl hebben een marktaandeel van 85 procent.

100 miljoen euro

Met de welzijnsmaatregelen die de deelnemers aan Initiative Tierwohl hebben genomen, is in 2015 een bedrag van zo'n 52 miljoen euro gemoeid. Om de bedrijven van de wachtlijst ook deel te laten nemen is minimaal een bedrag van 100 miljoen euro nodig.

Vanaf begin juli konden zich ook pluimveehouders melden voor Initiative Tierwohl Geflügel. Begin augustus wordt bekend gemaakt hoe groot de animo daarvoor is.

Voor pluimvee is een bedrag beschikbaar van 23 miljoen euro. Dat biedt naar schatting ruimte voor 300 miljoen vleeskuikens en 15 miljoen kalkoenen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer