Veel+aandacht+voor+tv%2Dzender+over+boeren
Nieuws
© Brond: Nieuwe Oogst

Veel aandacht voor tv-zender over boeren

De nieuwe zender Farm & Food TV-Channel krijgt op dit moment veel media-aandacht. Farm & Food TV-Channel gaat op 1 september op internet de lucht in. Dit najaar moet de omroep ook op televisie te zien zijn.

Dat heeft initiatiefnemer Aleid Smid van Farm & Food Productions donderdag gezegd.

De zender richt zich zowel op boeren als op consumenten. 'We willen een plek zijn waar boeren hun zakelijke informatie kunnen vinden, een soort RTL Z voor de landbouw. Aan de andere kant willen we de consument informeren over de voedselketen. Waar komt mijn brood vandaan? Waar komt mijn fruit vandaan? Hoe gaan boeren met tomaten om?'

Initiatief

Het initiatief voor de zender komt van ASTC Media en Trend Office Bakas, en wordt ondersteund door CRV en LTO Noord.

Farm & Food TV-Channel zit in dezelfde hoek als de zender 24Kitchen. 'Mensen zijn bezig met voedsel, ze willen weten waar hun eten vandaan komt. Daar stappen wij in, maar bij ons zie je geen recepten. Ons kanaal stopt bij het moment dat consument in de supermarkt iets in handen pakt', aldus Smid.

Het Commissariaat voor de Media heeft dit voorjaar een uitzendlicentie verstrekt aan het kanaal.

Diverse media over Farm & Food

BNR
RTL
AD
RTV Noord-Holland
NU.nl
NOS.nl
Villamedia
3FM
Spitsnieuws
Telegraaf

Trailer Farm & Food TV-Channel

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer