Minimumloon geldt nu voor AOW’ers

Het wettelijk minimumloon (WML) geldt sinds 1 juli ook voor AOW-gerechtigde werknemers. Deze maatregel is opgenomen in de Wet aanpak schijnconstructies (WAS).

Yara PetersIn het wetsvoorstel ‘Werken na de AOW-gerechtigde leeftijd’ is in eerste instantie de maatregel opgenomen dat het WML ook geldt voor werknemers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Dit om te voorkomen dat AOW’ers minder loon ontvangen dan het wettelijk minimum, waardoor verdringing van personen die de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet hebben bereikt wordt tegengegaan.
Gezien het belang hiervan is besloten gelijktijdig in de WAS de beperking van het recht op minimumloon tot personen die de pensioengerechtigde leeftijd niet hebben bereikt te laten vervallen.
Het eerste deel van de Wet aanpak schijnconstructies is op 1 juli in werking getreden en de beoogde datum van inwerkingtreding van het wetsvoorstel ‘Werken na de AOW-gerechtigde leeftijd’ is 1 januari 2016. Aangezien de WAS dus eerder in werking is getreden, geldt het WML vanaf 1 juli ook voor AOW-gerechtigde werknemers.

Aanpassen loon

Werkt u met AOW-gerechtigde werknemers? Controleer dan of zij per 1 juli minimaal het wettelijk minimumloon verdienen. Wanneer de werknemer niet minimaal het WML verdient, dan dient u het loon aan te passen om onderbetaling en eventuele boetes te voorkomen. In 2015 is een werknemer AOW-gerechtigd als hij of zij de leeftijd van 65 jaar en drie maanden heeft bereikt.
Voor vragen kunt u contact opnemen met de Werkgeverslijn land- en tuinbouw via (088) 8886688 of info@werkgeverslijn.nl.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer