Hectische weken

Een paar weken geleden werden we op zondagochtend gebeld door onze zoon Joost. Hij had pijn en moest naar de dokter. Hij vermoedde dat hij een liesbreuk had. Dus eerst naar de huisartsenpost en vervolgens naar het ziekenhuis. Om drie uur ’s middags is hij geopereerd aan een beklemmende liesbreuk.
Dat is even schrikken. Het herstel duurt zes weken en dit betekent dus zes weken niet tillen. Dat valt niet mee op de boerderij.
De vorige keer schreef ik dat we waren begonnen met de bouw van een nieuwe stal en dat het een hectische zomer zou gaan worden. Nou, daar zitten we dus nu middenin.
De kelderwanden zijn inmiddels gestort en de boxdekken en vloer liggen er inmiddels ook op. Twee weken heeft de bouw stilgelegen omdat de boxdekken en vloeren nog niet konden worden geleverd. Nu ze er weer zijn, gaat het allemaal voorspoedig.
Aan deze werkzaamheden kunnen we zelf niet zo veel doen. Maar ondertussen moest er nog wel een sleufsilo worden verplaatst, waterafvoeren worden gelegd en heb je natuurlijk ook al het dagelijkse werk.
Toen Joost het ziekenhuis in raakte, hadden we ook nog elders gras liggen. Dit moest nog worden geschud, geharkt en in balen naar huis worden gehaald.
Gelukkig stond onze oud-buurjongen meteen paraat. Hij is zzp’er en kwam ons meteen de volgende dag helpen.
Ook onze oud-stageloper wilde gelijk komen. Hij was net die zondag teruggekomen van een stage in Denemarken en zou deze zomer af en toe helpen bij klussen met de bouw. Hij is er nu dagelijks, dus aan hulp geen gebrek.
En als je het dan nog niet druk genoeg hebt, ligt er op een ochtend ook nog een koe in een box, die niet in de benen kan komen. Daar zit je natuurlijk nooit op te wachten, maar nu al helemaal niet.
Zij ligt inmiddels in het stro in de potstal en we melken haar met een keteltje in het hok. Ik ben benieuwd hoelang dat nog gaat duren.
Joost kan inmiddels wel trekkerwerk doen en onze oud-buurjongen is weer elders aan het werk. De tweede snede is gemaaid en zit in de kuil. De kalverstal hebben we deze week uitgemest en schoongespoten.
De komende weken zullen we bij de bouw nog diverse werkzaamheden zelf moeten verrichten.
We slaan ons erdoorheen, maar wat ben ik blij dat ik nu gewoon alle dagen thuis ben en ook kan helpen. We zien uit naar een rustiger periode.

Elli Ruijter-Masteling

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer