Betaseed wil tweede plek

Betaseed staat na twee jaar commercieel actief te zijn op de Nederlandse markt op de tweede plek met een marktaandeel van circa 15 procent. Die positie wil het bedrijf behouden.

Het hoofdkwartier van Betaseed is te vinden in Amerika, in Minnesota. In Noord-Amerika, met een suikerbietenareaal van circa 50.000 hectare, is Betaseed met een marktaandeel van rond de 80 procent duidelijk marktleider.
In Nederland denkt Betaseed de tweede positie achter KWS te kunnen behouden, vooral dankzij het vorig jaar geïntroduceerde ras BTS 990. Dat was binnen 24 uur uitverkocht, omdat er vorig jaar onvoldoende zaaizaad beschikbaar was.
Nu denkt het bedrijf de markt goed te kunnen bedienen.
Voor Europa heeft Betaseed een aparte divisie met een eigen veredelingsprogramma in Frankfurt. ‘Omdat de teeltomstandigheden in Noord-Amerika en Europa vergelijkbaar zijn, kunnen we van elkaars expertise gebruikmaken’, zegt Bram Maarsingh, salesmanager van Beta-seed in Nederland.
Een verschil tussen Noord-Amerika en Europa is dat in Noord-Amerika telers gebruik kunnen maken van Roundup-Ready bietenrassen. ‘Met technieken voor genetisch gemodificeerde gewassen worden genen ingebouwd zodat het bietenras resistent is tegen glyfosaat. Dat maakt onkruidbestrijding makkelijker’, legt Maarsingh uit. Qua inkruisen van resistenties is er weinig verschil.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer