Rabo+steekt+100%2E000+euro+in+bollenonderzoek
Nieuws
© Wikimedia

Rabo steekt 100.000 euro in bollenonderzoek

Rabobank Bollenstreek heeft op het TOPlab in Leiden een cheque van 100.000 euro overhandigd aan Generade: het Centre of Expertise Genomics. Dat geld is voor onderzoek om zuurschimmelvorming in tulpenbollen tegen te gaan.

Het kenniscentrum voert vanaf september het onderzoek uit naar de bestrijding van de schimmel en de schade die het de tulpenbollensector elk jaar oplevert.

De besmetting van tulpenbollen door de agressieve schimmel is een grote zorg in de tulpenindustrie. Onderzoeksproject 'Fusarium besmetting van de tulp' richt zich op het ontwikkelen van producten en praktische richtlijnen voor kwekers, broeiers en exporteurs in de tulpenbranche.

Project

Het hiervoor benodigde onderzoek staat onder leiding van Generade en lector Willem van Leeuwen van het lectoraat Innovatieve Moleculaire Diagnostiek van Hogeschool Leiden.

In het project participeren kennisinstellingen, bedrijven uit de tulpenbranche en bedrijven met een specifieke expertise op gebied van gewasbescherming en Genomics.

RAAK-MKB subsidie

Naast de financiële bijdrage van Rabobank Bollenstreek wordt het project door het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA ondersteund met een RAAK-MKB subsidie.

Ook Generade levert een financiële bijdrage aan het project en alle deelnemende bedrijven dragen bij in kennis, arbeid en materiaal Verder nemen studenten en docenten van Hogeschool Leiden deel aan het onderzoek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer