Corso Bollenstreek zoekt vrijwilligers

Stichting Bloemencorso Bollenstreek zoekt vrijwilligers die meehelpen om het corso wederom tot een succes te maken.

Corso+Bollenstreek+zoekt+vrijwilligers
© Bloemencorso Bollenstreek

Zo wordt nog gezocht naar zo'n vijftig verkeersregelaars en vrijwilligers die willen helpen bij de kassa en catering tijdens de opbouwdagen in Sassenheim. Het kan elk dagdeel in de periode van woensdag 22 tot en met zaterdag 25 april.

Door toename van de bezoekersaantallen en veranderde regelgeving, moet het Bloemencorso van de Bollenstreek sinds enkele jaren de veiligheid rond evenementen zelf regelen. Voor de organisatie is dit geen kleinigheid.

Verkeersregelaars

Corsobestuurslid Ard Biesheuvel, die belast is met de coördinatie rondom de opbouwdagen en de veiligheid, laat weten:

'Op dit moment hebben de eerste verkeersregelaars zich al aangemeld. Daar zijn we ontzettend blij mee, maar er moeten er echt nog bij om het corso in goede banen te leiden.'

Gratis cursus

De vijf bollengemeenten Noordwijk, Noordwijkerhout, Teylingen, Lisse en Hillegom kwamen vorig het Bloemencorso van de Bollenstreek in de zoektocht naar verkeersvrijwilligers tegemoet met een fysieke cursus verkeersregelaar.

Dat levert tevens een pas op met een geldigheidsduur van een jaar en voor alle evenementen in de Bollenstreek.

'Deze regeling is gecontinueerd en vanuit het corso zijn we daar bijzonder blij mee. Iedereen die zich als vrijwillige verkeersregelaar opgeeft, wordt dus op dinsdag 21 april zo'n gratis cursus aangeboden in Sassenheim', aldus Biesheuvel.

Praalwagenshow

Het Bloemencorso van de Bollenstreek staat op 24 april in Noordwijkerhout op het programma voor de praalwagenshow en 's avonds de feestelijk verlichte corsorit. Op zaterdag 25 april rijdt het corso zijn 40 kilometer lange tocht van Noordwijk naar Haarlem.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer