CDA%3A+maatwerk+in+Duin%2D+en+Bollenstreek
Nieuws
© CDA

CDA: maatwerk in Duin- en Bollenstreek

Het CDA vindt dat bij de ruimtelijke inrichting van de Duin- en Bollenstreek maatwerk moet worden geboden. Kandidaat Statenlid voor het CDA Jeroen Ravensbergen wil zich daar sterk voor maken in Provinciale Staten.

Dat werd duidelijk tijdens het werkbezoek van een CDA-delegatie aan bollenkwekerij E.J. Hogervorst & Zonen afgelopen vrijdag. Onder de naam Multiflora teelt Hogervorst jaarlijks 1,25 miljoen meerbloemige hyacinten.

'De Greenport Ontwikkelingsmaatschappij GOM vervult een goede rol in het behoud van voldoende goede bollengrond, maar bij de evaluatie van deze regeling moeten we er wel oog voor hebben dat goede bedrijven toekomstperspectief houden', aldus Ravensbergen.

Icoon

Op het werkbezoek van het CDA Agrarisch Platform Zuid-Holland aan de Duin- en Bollenstreek was een aantal CDA-kandidaten voor Provinciale Staten en voor het waterschap Rijnland aanwezig.

De bollen zijn een icoon voor de streek. Direct of indirect biedt deze sector werkgelegenheid aan meer dan 30 procent van de inwoners van het gebied. Het behouden waard, vinden de CDA politici.

Milieu

Tijdens het bezoek pleitten aanwezige bollentelers ervoor om met respect voor milieu en planologie een kader te scheppen dat bedrijven maatwerk biedt. Zo worden zij in staat gesteld om te overleven.

Weer

 • Donderdag
  6° / 5°
  90 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer