‘Met nieuw vuur werken aan ledenwerving’

LTO Noord zet zich in 2015 en 2016 met vereende krachten in voor het werven van nieuwe leden. 1.500 nieuwe bedrijfsleden werven is het doel.

Anne-Marie RopsWat LTO Noord bereikt in de belangenbehartiging, daarvan profiteren alle boeren en tuinders. ‘Daarover krijgen we steeds vaker opmerkingen van leden’, weet Bisseling. ‘Freeriders moeten we niet langer willen’, zeggen leden. Voor LTO Noord is dit een extra reden om vol in te zetten op ledenwerving.’
Marketingadviseur Martijn Wielhouwer geeft aan dat bij LTO Noord ledenbinding en ledenwerving items zijn waar altijd aandacht voor is. ‘Maar ledenwerving krijgt nu een boost omdat er een gezamenlijke aanpak is waar afdelingen hun voordeel mee kunnen doen’, vertelt hij. ‘Met nieuw vuur, met passie zetten we ons in voor ledenwerving.’
Iedere regio - Oost, West en Noord - komt met een eigen ledenwerfplan. Regio Oost (Overijssel en Gelderland) is het verst met haar plan, dat van start is gegaan met workshops voor afdelingsvoorzitters en portefeuillehouders ledenwerving/ledenbinding. Driekwart van de afdelingen heeft inmiddels een eigen plan voor ledenwerving ingediend.
Speciale aandacht is er voor jonge ondernemers. In regio Oost zijn er momenteel elf afdelingen die aangeven zich specifiek op deze doelgroep te richten.
Een concreet plan komt van LTO Noord Randmeerkust. Daar heeft melkveehouder Adry Spronk zich voorgenomen vijf nieuwe leden te werven onder melkveehouders. ‘Spronk is een enthousiast lid dat zich wil inzetten voor ledenwerving’, zegt Wielhouwer.
‘Vanuit het idee dat we ledenwerving samen moeten doen, hopen we dat meer leden zich hiervoor willen inzetten. Als leden, bestuurders en de werkorganisatie een steentje bijdragen, blijft het behapbaar en werken we samen aan het gewenste resultaat: meer nieuwe bedrijfsleden voor LTO Noord.’

Ledenwerfteam

Deze zomer gaat een ledenwerfteam van start, dat afdelingen ondersteunt in hun wervingsactiviteiten voor nieuwe leden. ‘Dit team van drie mensen gaat een extra boost geven in de regio’s’, legt coördinator ledenwerving Bart van Leerdam uit. Voor bestuurders komt er een toolbox met materiaal waar zij gebruik van kunnen maken. Ook worden bestuurders desgewenst getraind in gesprekstechnieken of andere vaardigheden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer