Meer ratten bij Groot Salland

Overijssel - Meer dan de helft van alle muskusratten die in Nederland worden gevangen, wordt in Noord- en Oost-Nederland gevangen. In 2014 waren dat er 48.477. Hoewel dat er zo’n 5.000 minder waren dan in 2013, steeg het aantal gevangen dieren in het werkgebied van waterschap Groot Salland vorig jaar met 3.000.
In Groot Salland is vorig jaar veel aandacht besteed aan strategisch beheer. Zo speuren de bestrijders een dag per week in elkaars werkgebied. Dit heeft volgens het waterschap tot stijgende vangsten geleid.
De lagere vangsten in andere gebieden worden verklaard uit de ‘veegacties’ die in vorige jaren zijn gehouden. De effecten daarvan komen nu naar voren. Bij waterschap Vechtstromen zijn enkele gebieden niet gecontroleerd omdat de teams na de fusie nog niet vlakdekkend waren. Ook de vangsten bij waterschap Reest en Wieden zitten in de dalende lijn.
De waterschappen langs de oostgrens hebben nog steeds last van beverratten. De bestrijding van die diersoort is geïntensiveerd. Dat leverde een verdrievoudiging van de vangst op ten opzichte van 2013.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer