Gouden grondboor voor kenner

Voor Tonco Padmos uit Scharendijke heeft de Zeeuwse bodem weinig geheimen. De jonge akkerbouwer won de prijsvraag waarbij bezoekers van de open dag op de Rusthoeve in Colijnsplaat van vier grondsoorten het percentage afslibbaar moesten schatten.

De bodemmonsters waren afkomstig uit de Soelekerkepolder in Kamperland (zware klei, 61 procent afslibbaar), Burgh- en Westlandpolder in Burgh-Haamstede (lichte zavel, 11 procent), Oud-Noord-Bevelandpolder in Colijnsplaat (zware zavel, 31 procent) en Yerseke Moer (natuurgebied in Yerseke, 0 procent).
De prijsvraag bleek een publiekstrekker van formaat. In totaal waagden 110 bezoekers zich aan deze lastige opgave. Dit ging ter plekke gepaard met flinke discussies.
Activiteiten rond bodemkennis zijn gewild bij ondernemers, zo bleek de afgelopen periode tijdens de vele bodembijeenkomsten van ZLTO en DLV Plant. Veel ondernemers bezochten de algemene bijeenkomsten en ook in de workshops draaiden de nodige boeren en tuinders mee om hun kennis over de bodem te vergroten.

Verdieping bodem

ZLTO en DLV Plant hebben daarom besloten om komend najaar verdiepingsbijeenkomsten over dit thema te houden. Ondernemers die interesse hebben om de bijeenkomsten bij te wonen, kunnen zich daar nu al voor aanmelden via de website. Voor meer informatie is Ko de Regt bereikbaar via (0113) 247713.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer