Appeldag toont onkruidbestrijding

De tweejaarlijkse Appeldag, dit keer bij Toon Vernooij in Cothen, toonde een compleet beeld van innovaties en nieuwe ontwikkelingen in onkruidbestrijding, vruchtdunning, ziektebestrijding en mechanisatie.

Op de drukbezochte Appeldag kregen bezoekers donderdag een beeld van de resultaten van proeven met alternatieve onkruidbestrijding die organisator DLV Plant in samenwerking met het provinciale bureau LaMi in de boomgaard van het gastbedrijf heeft uitgevoerd.
Maar liefst zeventien verschillende behandelingen zijn toegepast op volledige rijen naast elkaar, met zeer wisselende resultaten. De onkruidproeven horen bij de zoektocht van de fruitsector naar alternatieven voor glyfosaat, waarvan de toepassing op termijn onder druk staat.
Naast de alternatieve middelen werd de bodemherbicide Pledge toegepast. Volgens DLV-adviseur David van de Graaf gaf dit middel het beste resultaat. ‘Het is een goede afbrander die je maar een keer in het seizoen hoeft te gebruiken.’ Er waren ook toepassingen met spuiwater uit luchtwassers van varkensstallen.
Andere demo’s toonden de resultaten van chemische vruchtdunning in de boomgaard.
De Mechanisatiepresentatie had een primeur voor de Nederlandse markt met de dubbele ventilator dwarsstroomspuit van Dominiak. De demo’s gaven verder een beeld van diverse spuitmachines, hoogwerkers en een diepwoeler.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer