LTO: meer ruimte voor boer in Vlist

Intensieve veehouders in het Vlist bij Krimpenerwaard moeten meer ruimte krijgen om bij uitbreiding te kunnen voldoen aan dierenwelzijn en duurzaamheid.

LTO%3A+meer+ruimte+voor+boer+in+Vlist
© Wikimedia

Dat schrijft LTO Noord in een reactie op het ontwerp-bestemmingsplan van het landelijk gebied in Vlist. Gemeente Krimpenerwaard wil alleen medewerking verlenen aan de extensivering van de veehouderij.

LTO vindt dit standpunt te verdedigen, maar wijst erop dat veehouders een 'ruimtelijke schaalsprong' moeten maken om aan de voorwaarden van dierenwelzijn en duurzaamheid te voldoen. 'Namelijk om de kosten voor de extra investeringen terug te verdienen.'

Verduurzamen

Verder worden de leefomstandigheden van het vee en leefomgeving om te verduurzamen beperkt. Daarnaast vraagt LTO de gemeente bouwvlakken groter dan 2 hectare mogelijk te maken. Daar wil Krimpenerwaard alleen in 'uitzonderlijke gevallen' aan meewerken.

LTO wil maatwerk voor bedrijven die meer ruimte nodig hebben, omdat dit meer zekerheid biedt. 'Zowel voor plantoetsers en vergunningverleners als initiatiefnemers, omwonenden en overige belang-hebbenden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer