NVV+presenteert+Verken%2Dburger
Nieuws
© nvt

NVV presenteert Verken-burger

De Verken-burger is door de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) gisteravond tijdens de Algemene Ledenvergadering in Heteren gepresenteerd.

Tweede Kamerlid Helma Lodders (VVD) nam de eerste Verken-burger in ontvangst en kreeg deze uit handen van NVV-voorzitter Ingrid Jansen.

De Verken-burger heeft een dubbele lading: Verken is in sommige delen van Nederland dialect voor 'varken', maar staat ook voor 'verkennen': Het verkennen van de burger en de burger die de varkenshouderij komt verkennen.

Dialoog

De hamburger, gemaakt van 100 procent varkensvlees, staat symbool voor de ambities van de NVV om burgers en varkenshouders via dialoog en open stallen dichter bij elkaar te brengen.

'Via meer dialoog en transparantie willen wij de burger in toenemende mate betrekken bij onze sector', geeft Jansen aan.

Doel daarvan is volgens haar het creëren van breed maatschappelijk draagvlak voor de varkenshouder en zijn (gezins)bedrijf. Deze ambities zijn ook verwoord in het Recept voor Duurzaam Varkensvlees.

Slager

De Verken-burger is gemaakt door varkenshouders en NVV-leden Hans en Annet Joosten uit Dodewaard. Zij zijn tevens slager en leverancier van vleespakketten en nemen de Verken-burger met ingang van dinsdag al op in hun vleesassortiment.

Weer

 • Maandag
  9° / 2°
  0 %
 • Dinsdag
  12° / -1°
  0 %
 • Woensdag
  14° / 1°
  5 %
Meer weer