KBA-bewijs verwerven kan voortaan ook online

Het is voor boeren en tuinders nu ook mogelijk om het vakbekwaamheidsbewijs Knaagdierbestrijding, het KBA-bewijs, te halen zonder daarvoor de deur uit te gaan. Spuitlicentie.nl, een samenwerkingsverband van GreenlinQdata en Reed Business Information, biedt de mogelijkheid om de procedure helemaal online af te handelen.
Wie al een geldig vakbekwaamheidsbewijs gewasbescherming (spuitlicentie) heeft, volgt achter de computer één kennismodule over knaagdierbeheersing. Bovendien moeten vier bijdragen worden geleverd aan forumdiscussies op internet die verband houden met de knaagdierbestrijding.
Daarbij kan het gaan om het stellen van een vraag aan medecursisten of om het geven van antwoorden op gestelde vragen binnen het forum. Dit onderdeel vervangt de discussie tussen deelnemers aan traditionele lesbijeenkomsten.
Wie niet in het bezit is van een spuitlicentie volgt dezelfde module en legt daarna het examen knaagdierbeheersing af. Dat vindt in Wageningen plaats en wordt door Spuitlicentie.nl georganiseerd.
Een voordeel van het online behalen van het KBA-bewijs is dat de deelnemer ervoor kan gaan zitten op de tijd dat het hem of haar het beste uitkomt. Er zijn geen wachttijden voor deelname. Als er geen examen moet worden gedaan, kan alles binnen enkele dagen worden afgehandeld.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer