Enqu%C3%AAte+over+online+platform+bodemgebruik
Nieuws
© Ruud Hendriks

Enquête over online platform bodemgebruik

Sarah Roose, student Dier- en Veehouderij aan Hogeschool Van Hall Larenstein in Leeuwarden, doet onderzoek naar de behoefte en de mogelijkheden voor een online platform over agrarisch bodemgebruik.

Roose roept boeren in Noord-Nederland op een enquête over dit onderwerp in te vullen. Aanleiding voor het onderzoek is dat volgens Projecten LTO Noord er veel kennis over de bodem aanwezig is, maar die is erg versnipperd.

'Daardoor is die kennis voor de individuele boer niet makkelijk bereikbaar, niet makkelijk te vinden', zegt Roose. 'Een online platform kan hier iets in betekenen, maar dan wil Projecten LTO Noord eerst weten of er behoefte is aan een dergelijk platform.'

Inhoud enquête

Boeren krijgen via de website van LTO Noord een aantal vragen voorgelegd. De vragen gaan over de eigen sector, over hun kennis van de bodem en aan welke kennis zij behoefte hebben als het gaat over de bodem.

Bijvoorbeeld over bodemgezondheid, grondbewerking en bodemleven. Ook wordt gevraagd waar mensen informatie opdoen over de bodem en wat hun favoriete websites zijn.

Vijf minuten

De vragen zijn makkelijk digitaal te beantwoorden. Het invullen van de enquête kost zo'n vijf minuten. Roose: 'Boeren die meer willen vertellen over dit onderwerp, kunnen hun gegevens achterlaten, zodat ik hen kan benaderen voor een gesprek'.

Als uit de enquête komt dat boeren behoefte hebben aan een platform, gaat Roose in beeld brengen op wat voor manier dit het beste kan worden opgezet.

Website

Blijkt nu dat er weinig of geen behoefte is aan een online platform, dan wil Roose alternatieven aangeven. 'Misschien is dan bijvoorbeeld een website met de verzamelde kennis over agrarisch bodemgebruik een optie.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  2° / 1°
  50 %
 • Vrijdag
  7° / 1°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 3°
  70 %
Meer weer