Geld voor onderzoek rupsbanden Flevoland

Gedeputeerde Staten Flevoland stellen ruim 338.000 euro beschikbaar uit het programma Zuiderzeelijngelden Noordelijk Flevoland voor onderzoek Flevotracks naar rupsbanden die de bodemopbrengst kunnen verbeteren.

Geld+voor+onderzoek+rupsbanden+Flevoland
© Ruud Ploeg

De firma Zuidberg Techniek uit Ens kan nu met het project 'Flevotracks' beginnen. De bijdrage van Gedeputeerde Staten bedraagt een kwart van de totale subsidiabele projectkosten.

Zuidberg werkt in het project samen met Wageningen UR en CAH Vilentum.

Bodemopbrengst

Het project 'Flevotracks' onderzoekt de mogelijkheden om rupsaandrijving in te zetten. Daardoor wordt de (piek)belasting die de bodem tijdens de bewerking te verduren krijgt, aanzienlijk verminderd en kan de bodemopbrengst maximaal worden verbeterd.

'Een initiatief als Flevotracks sluit goed aan bij het programma Zuiderzeelijngelden', geeft gedeputeerde Jan-Nico Appelman aan.

Nieuwe arbeidsplaatsen

'Het onderzoek naar en de ontwikkeling van de rupsbanden gaat gepaard met nieuwe arbeidsplaatsen in Noordelijk Flevoland, minstens zo belangrijk is dat de hele voor Noordelijk Flevoland zo belangrijke landbouwsector profijt kan hebben van deze ontwikkeling.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer