'Bodem vraagt om bewustwording'

We verliezen in de wereld elke minuut dertig voetbalvelden vruchtbare grond, vooral door verzilting en erosie. Het is daarom terecht dat de Verenigde Naties het jaar 2015 heeft uitgeroepen als het Jaar van de Bodem.'

%27Bodem+vraagt+om+bewustwording%27
© Nieuwe Oogst

Dat zegt Theo Mulder van Mulder Agro in Kollumerzwaag. De agrarische toeleverancier stelt zijn bedrijf twee dagen lang beschikbaar voor de BodemBeleefdagen. De dagen zijn bedoeld voor boeren en burgers.

'Bodem, plant, dier en mens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een gezonde bodem levert kwalitatief hoogwaardige producten en dat komt onze gezondheid ten goede. We moeten ons daarom meer bewust zijn van het belang van een kwalitatief goede bodem', zegt Mulder.

Tijdens de BodemBeleefdagen is onder andere de film Bodemboeren te zien. Deze 40 minuten durende documentaire laat vijf koplopers in het duurzame beheer van de levende bodem aan het woord.

Workshops

Tijdens zo'n 35 workshops is te horen hoe we handiger en slimmer voedsel kunnen produceren. 'Ja, dat zijn er veel. Voor de planning is het van belang dat mensen zich tijdig opgeven.'

Vrijdag 12 juni is bedoeld voor boeren, zaterdag 13 juni voor iedereen die geïnteresseerd is in bodemvruchtbaarheid en voedselkwaliteit.

Het gehele programma en het aanmeldingsformulier is te vinden op www.mulderagro.nl.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer