Druk op tarwemarkt door oogstprognoses

Positieve aanpassingen van de oogstprognoses zorgen voor druk op de tarwenoteringen op de internationale graanmarkt.

Druk+op+tarwemarkt+door+oogstprognoses
© Nieuwe Oogst

De tarweopbrengsten lijken wereldwijd positiever dan aanvankelijk gedacht. Het International Grain Council (IGC) publiceerde vorige week een prognose voor de wereldwijde tarweoogst voor het seizoen 2015-2016 van 715,1 miljoen ton.

Dat is een positieve aanpassing van 10,3 miljoen ton ten opzichte van een vorige raming. De wereldproductie van afgelopen seizoen stelt IGC op 721,5 miljoen ton.

WASDE-rapport

Ook het Amerikaanse landbouwministerie (USDA) kwam deze week in het maandelijkse WASDE-rapport met oogstcijfers voor tarwe die gunstiger zijn dan een maand geleden.

USDA gaat in de meest recente berekening uit van een wereldoogst voor dit seizoen van 721,5 miljoen ton, ten opzichte van 718,9 miljoen ton een maand geleden.

Lagere noteringen

De positieve oogstprognoses zorgen deze week op de internationale handelsbeurzen voor lagere tarwenoteringen. Op de Matif in Parijs daalden de termijnnoteringen voor oogst 2015 aan het eind van de week met zo’n 1,5 procent per dag.

De notering voor voertarwe op levering in september viel afgelopen week terug van 186 euro per ton tot een niveau van nog net boven 180 euro per ton.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer