HAS+en+ZLTO+starten+minor+familiebedrijf
Nieuws
© has hogeschool

HAS en ZLTO starten minor familiebedrijf

HAS Hogeschool en ZLTO starten in september met pilot 'Ondernemerschap in het familiebedrijf'. Dat is een nieuwe minor voor vierdejaars HAS-studenten.

Het programma richt zich op de vertaling van innovatieve ontwikkelingen naar een strategisch bedrijfsplan en een persoonlijk ontwikkelplan.

Vierdejaars

Koos Dekker, docent Bedrijfskunde en agribusiness aan de HAS: 'Deze minor is speciaal bedoeld voor vierdejaars studenten aan de HAS die na hun studie aan de slag willen in een (agrarisch) familiebedrijf'.

Het is de bedoeling dat het programma, na een jaar van proefdraaien en aanscherpen, wordt toegevoegd als vast onderdeel van het HAS-curriculum.

Coaching ZLTO

De minor is ontwikkeld in nauwe samenwerking met ZLTO. Antoon Sanders, ondernemerscoach ZLTO: 'Ook bij de uitvoering zullen de jongerencoaches van ZLTO een belangrijke rol vervullen. 'Niet alleen vanwege onze kennis van de ondernemerspraktijk, maar ook vanwege onze ervaring met het begeleiden van jonge ondernemers.'

Sanders ziet de minor dan ook als een mooie toevoeging aan Jong ZLTO, het jongerenprogramma van ZLTO waarin onderwijs een belangrijke pijler is.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  24° / 14°
  0 %
 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 17°
  40 %
Meer weer