HAS en ZLTO starten minor familiebedrijf

HAS Hogeschool en ZLTO starten in september met pilot 'Ondernemerschap in het familiebedrijf'. Dat is een nieuwe minor voor vierdejaars HAS-studenten.

HAS+en+ZLTO+starten+minor+familiebedrijf
© has hogeschool

Het programma richt zich op de vertaling van innovatieve ontwikkelingen naar een strategisch bedrijfsplan en een persoonlijk ontwikkelplan.

Vierdejaars

Koos Dekker, docent Bedrijfskunde en agribusiness aan de HAS: 'Deze minor is speciaal bedoeld voor vierdejaars studenten aan de HAS die na hun studie aan de slag willen in een (agrarisch) familiebedrijf'.

Het is de bedoeling dat het programma, na een jaar van proefdraaien en aanscherpen, wordt toegevoegd als vast onderdeel van het HAS-curriculum.

Coaching ZLTO

De minor is ontwikkeld in nauwe samenwerking met ZLTO. Antoon Sanders, ondernemerscoach ZLTO: 'Ook bij de uitvoering zullen de jongerencoaches van ZLTO een belangrijke rol vervullen. 'Niet alleen vanwege onze kennis van de ondernemerspraktijk, maar ook vanwege onze ervaring met het begeleiden van jonge ondernemers.'

Sanders ziet de minor dan ook als een mooie toevoeging aan Jong ZLTO, het jongerenprogramma van ZLTO waarin onderwijs een belangrijke pijler is.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer