Afronding+Boer+zoekt+Roots
Nieuws
© Projecten LTO Noord

Afronding Boer zoekt Roots

Onderzoek Boer zoekt Roots is gisteren afgesloten met een bijeenkomst op landgoed Vilsteren. Acht van de tien families uit de top 10 van het onderzoek waren hierbij aanwezig.

Hugo Vernhout, directeur van landgoed Vilsteren, vertelde in vogelvlucht over de geschiedenis van het landgoed, dat één van de grootste landgoederen van Nederland is.

Ook is het nog steeds een familiebedrijf met momenteel 37 aandeelhouders/eigenaren.

Familieverhalen

Na deze presentatie werden de aanwezigen meegenomen in de familieverhalen van de acht families en hun bedrijven waarbij de geschiedenis vaak vele generaties teruggaat.

De dertiende of veertiende generatie blijkt geen uitzondering te zijn.

Onderzoeksresultaten

Ilse Matser presenteerde vervolgens de resultaten van het onderzoek Boer zoekt Roots en het afstudeeronderzoek Familie invloed in het agrarisch bedrijf.

Daarbij werd benadrukt hoe bijzonder het is dat deze familiebedrijven, die meer dan 13 generaties oud zijn, nog steeds bestaan en hier bij elkaar zaten.

Familiestatuut

In vervolg op het onderzoek is Hogeschool Windesheim in samenwerking met LTO Noord en NAJK een onderzoek begonnen naar het opstellen van het familiestatuut en de toegevoegde waarde hiervan binnen het familiebedrijf.

Zeker bij bedrijven waarbij meerdere generaties samen moeten werken heeft het familiestatuut een toegevoegde waarde.

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer