Erve+Hiddink+oudste+familiebedrijf+2014
Nieuws
© Robin Britstra Fotografie

Erve Hiddink oudste familiebedrijf 2014

Erve Hiddink in het Gelderse Exel is vanmorgen uitgeroepen tot Oudste agrarische familiebedrijf 2014. Het bedrijf stamt uit 1593 en was een van de 133 aanmeldingen.

Met de bekendmaking van de 'winnaar' komt aan zoektocht ‘Boer zoekt Roots’, gestart in het voorjaar van 2014, een einde. Steven Vrielink en Annemarie Olsman-Vrielink ontvingen als huidige bewoners uit handen van staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) een gedenkplaat.

Erve Hiddink wordt in de 14e eeuw al genoemd in historische documenten en is een van de oudste erven in Exel. De jury vond echter officiële bewijslast over de afstamming in de familielijn tot en met 1593 terug.

Melkvee

Het familiebedrijf en de locatie ervan komen oorspronkelijk voort uit familie Hiddink. Door het huwelijk van Egberdina Hiddink en Jan Vrielink in 1827 is de naam Vrielink aan het erf verbonden.

Op Erve Hiddink worden rood- en zwartbonte melkkoeien gefokt. Steven Vrielink en Annemarie Olsman-Vrielink zijn de huidige eigenaren van het bedrijf. Naast het eigen bedrijf werken beiden als dierenarts.

Boer zoekt Roots

Boer zoekt Roots begon in het voorjaar van 2014 en is door hogeschool Windesheim, LTO Noord, Flynth, Rabobank en NAJK georganiseerd in het kader van het internationale jaar van het familiebedrijf.

Van de 133 aanmeldingen waren 44 bedrijven ouder dan 1750. Van 22 aanmeldingen kon dit door de jury worden bewezen. Die stelde als voorwaarde dat er continue bedrijfsvoering op agrarisch gebied op de familiebedrijven had plaatsgevonden.

Van oprichting tot heden

Dat moest zijn vanaf het moment van oprichting tot heden. Het bedrijf mocht wel in de loop der tijd naar een andere locatie zijn verhuisd, mits het gehele bedrijf naar een nieuwe plek was verplaatst.

Weer

 • Donderdag
  11° / 10°
  60 %
 • Vrijdag
  11° / 7°
  70 %
 • Zaterdag
  13° / 7°
  10 %
Meer weer