PAS-calculator Aerius uit de lucht

De calculator van Aerius is vanaf dinsdag uit de lucht. Tot de start van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS), op 1 juli, is deze niet meer beschikbaar. Volgens de site om de laatste voorbereidingen te treffen in verband met de inwerkingtreding van de PAS.

PAS%2Dcalculator+Aerius+uit+de+lucht
© Nieuwe Oogst

Dit is vooral onhandig, omdat bedrijven tot de inwerkingtreding van de PAS niet kunnen doorrekenen wat het effect van een maatregel heeft op de stikstofdepositie van het bedrijf. 'Ondernemers zullen nog even een slag om de arm moeten houden', stelt Jos Commissaris, senior adviseur Omgeving bij ZLTO.

Natura 2000

Aerius berekent de stikstofdepositie van projecten en plannen op Natura 2000-gebieden. Het programma ondersteunt de vergunningverlening voor economische activiteiten die gepaard gaan met uitstoot van stikstof en monitort of de totale stikstofbelasting blijft dalen.

Het rekeninstrument is één van de pijlers van de PAS.

De PAS is het beleid waarmee Nederland het hoofd biedt aan de stikstofproblematiek. De PAS borgt dat doelstellingen van het Europese natuurbeleid worden gehaald en creëert tegelijk ruimte voor noodzakelijke economische ontwikkeling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer