Beter dierenwelzijn KLM, Mac, Knorr en Qizini

KLM, McDonald's, Knorr en Qizini hebben dinsdag een Good Animal Welfare Awards gewonnen. Deze kregen ze van de internationale dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF).

Beter+dierenwelzijn+KLM%2C+Mac%2C+Knorr+en+Qizini
© CIWF

KLM ontvangt de Good Egg Award voor het gebruik van eieren die niet uit legbatterijen komen. De luchtvaartmaatschappij ontving al eerder in 2013 een Good Chicken Award voor het serveren van kip met 1 Beter Leven-ster van de Dierenbescherming.

McDonald's Nederland ontvangt dit jaar de Good Egg Award voor het gebruik van vrije uitloopeieren in al hun producten. In 2014 gebruikte het bedrijf twee miljoen vrije-uitloopeieren voor onder meer de Egg McMuffins.

Qizini

Ook sandwichmaker Qizini valt in de prijzen voor het gebruik van kip met 1 Beter Leven-ster en vrije uitloopeieren in hun 'Love Range' producten, en voor de toezegging om in 2019 in al hun producten over te stappen op kooivrije eieren.

Knorr ontvangt de Special Recognition Award voor zijn inzet op het gebied van verduurzaming en ambitie om in de toekomst over te schakelen naar duurzame vleesproducten in onder meer de bouillon.

Welzijnsstappen

CIWF reikte de awards op de Expo 2015 in Milaan uit. Dat gebeurde aan vooraanstaande bedrijven die het afgelopen jaar stappen hebben gezet ter verbetering van het welzijn van landbouwdieren.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer