Jonge boeren van morgen

Zonder boeren geen voedsel en dus geen toekomst. Eenvoudige boodschap, maar feit is dat de boerenpopulatie snel veroudert. Meer dan 50 procent van alle boeren in Amerika, Australië en verschillende Europese landen zijn boven de 55. Tegelijkertijd loopt het aantal boeren dat de wereld voedt terug. Steeds minder boeren moeten steeds meer monden voeden. Jongeren zien de landbouw niet meer als een ideale werkplaats.
De komende tien jaar lijkt deze trend door te zetten. Ondanks de extra voorzieningen die zijn genomen in het Europees Landbouwbeleid (GLB) is het geen eenvoudige zaak om de financiering van een overname rond te krijgen.
En er wordt nogal wat verwacht van jonge boeren. De volgende generatie boeren denkt na over nieuwe manieren van produceren met inzet van intelligente technieken. Dat vraagt innovatieve kracht en ondernemerschap.
Maar er gloort hoop. De interesse in de groene vakken in het onderwijs neemt weer toe. De landbouwbouwers van morgen kunnen ook van buiten de landbouw komen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer