Scherpste kantjes wellicht van OZB-plan

Het is nog lang niet zeker dat boeren en andere ondernemers in gemeente Sint-Michielsgestel 70 procent meer Onroerende Zaakbelasting (OZB) gaan betalen. Dat is de conclusie van een raadsvergadering die tot vannacht 1 uur duurde.

Scherpste+kantjes+wellicht+van+OZB%2Dplan
© Douwe korting

De Brabantse gemeente moet bezuinigen en het voorstel van het college van B&W was om de OZB voor niet-woningen met 70 procent te verhogen. Dat voornemen schoot de lokale afdeling van ZLTO in het verkeerde keelgat.

CDA-raadslid Harvy Schouten, tevens ZLTO-afdelingsbestuurder, presenteerde gisteravond een alternatief plan. 'Wij willen de verhoging van de OZB beperken tot ongeveer 42 procent. Niet in eens, maar in drie jaarlijkse stappen van ongeveer 12,5 procent.'

Groenfonds

De rest van de 480.000 euro die de OZB-verhoging structureel moet toevoegen aan het vermogen, moet komen uit het Gemeentelijk Groenfonds, aldus het CDA-voorstel.

Binnen de Gestelse coalitie bleek men niet ongevoelig voor het plan van de oppositiepartij. Maar ook de coalitie zelf kwam met een gefaseerd plan waarbij in drie jaar naar de 70 procent verhoging wordt toegewerkt.

Doorrekenen

De komende weken worden beide plannen doorgerekend.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer