‘Nieuwe academie in regio’

Het opzetten en financieren van een landelijke Consumptieaardappel Academie is niet haalbaar. Een regionale aanpak met provinciale fondsen is het meest kansrijk.


Tot die conclusie komt de vakgroep Akkerbouw van LTO Nederland na een jaar onderzoek. De Consumptieaardappel Academie zou qua opzet moeten gaan lijken op de Pootaardappel Academie.
Het doel van de Consumptieaardappel Academie is om de kwaliteit en productie van consumptieaardappelen met studiegroepen te verbeteren. Dat kan door kennis te halen en uitwisselen van ideeën en meningen onder leiding van deskundigen.
Uit een eind vorig jaar gehouden enquête blijkt dat in een aantal provincies onder telers van consumptieaardappelen zeker belangstelling is om aan dergelijke studiegroepen deel te nemen. Ook is er de bereidheid om daar een financiële bijdrage aan te leveren.
Recent is duidelijk geworden dat de inzet vanuit de afnemers zich beperkt tot incidentele toelichtingen. Daarmee is er een te smalle basis voor het opzetten en financieren van een landelijke Consumptiaardappel Academie.
De LTO-vakgroep Akkerbouw vindt dat jammer, maar vindt het niet onoverkomelijk. ‘De Pootaardappel Academie is ook in de regio’s geboren’, zegt vakgroeplid en pootgoedteler Upt Hiddema. Het is nu aan de regionale LTO’s om de mogelijkheden in de provincies te benutten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer