Provincie+stemt+in+met+plan+Bommelerwaard
Nieuws
© provincie Gelderland

Provincie stemt in met plan Bommelerwaard

Provinciale Staten hebben woensdag ingestemd met een inpassingsplan voor de Bommelerwaard.

Het plan houdt in dat de tuinbouw en kassen geconcentreerd worden in een aantal aangewezen gebieden. Dat moet ervoor zorgen dat bedrijven die willen uitbreiden, daar ook de ruimte voor krijgen, maar ook dat de leefbaarheid van de bewoners van het gebied verbeterd wordt.

Het inpassingsplan sneuvelde vorig jaar nog in de Staten.

Ook bij de tuinders in de Bommelerwaard lag het plan gevoelig.

Bezwaren

Er kwamen meer dan 100 bezwaren tegen het nieuwe plan onder andere vanuit de tuinbouw. Tuinders pleitten voor duidelijke wijzigingplannen waardoor het oprichten van kassen weer terug komt en men zo dicht mogelijk bij het principe 'bestemmen bij recht' blijft.

Dat gaat nu gebeuren en het college van GS gaat daarvoor in samenwerking met belanghebbende partijen duidelijke beleidsregels opstellen.

Proces

Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk zei blij te zijn dat het proces 'eindelijk na 20 jaar' afgerond kan worden. Hij noemde het besluit tevens het begin van een nieuw proces, waarin betrokkenen in het gebied veel moeten overleggen over de uitvoering van het inpassingsplan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  50 %
 • Zaterdag
  5° / 1°
  70 %
Meer weer