Niet in rij voor asbestregeling

Gelderland - Provincie Gelderland heeft tot nu toe ongeveer een miljoen euro aan subsidie toegekend om asbest op boerendaken te vervangen. Er zit nog ruim 2 miljoen euro in kas voor de regeling.
‘We zijn niet ontevreden’, zegt woordvoerder Everdien Gunsing van provincie Gelderland over de asbestregeling ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’. Ongeveer een derde van het beschikbare Gelderse budget is inmiddels vergeven. Het gaat om 200 aanvragen. Maar agrarische ondernemers staan nog niet echt in de rij om mee te doen aan de subsidieregeling die vorig jaar werd verruimd en waarvan de de criteria werden versoepeld.
‘Het gaat om een investering met een relatief lange terugverdientijd. Wellicht dat agrariërs er daarom voor kiezen om te investeren in zaken waarmee ze sneller rendement boeken’, gist Gunsing.
Ook heerst bij provincie Gelderland het vermoeden dat boeren en loonwerkers wachten op de aangekondigde subsidieregeling van het Rijk, die met ingang van 2016 gaat gelden. Daarvoor zal 75 miljoen euro beschikbaar worden gesteld.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    11° / 1°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
Meer weer