Dijksma zet in op harmonisatie middelen

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken werkt aan concrete acties om de harmonisatie en het gelijke speelveld voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen in Europa verder te bevorderen.

Dat schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer. De acties zijn gericht op Europees en op nationaal niveau, en hebben betrekking op zowel toelatingen, als op vrijstellingen.

Verschillen in toelatingen kunnen er in de toekomst alleen zijn als er sprake is van specifieke, objectief vastgestelde, nationale omstandigheden. Dat schrijft de staatssecretaris aan de Tweede Kamer.

Suzuki fruitvlieg

Dijksma wijst er op dat er in 2014 is op Europees niveau tussen autoriteiten werkafspraken gemaakt voor verdere harmonisatie van beoordelingsrichtsnoeren, waaronder de beoordeling van 'vogels en zoogdieren'.

In 2015 zal zij inzetten op het samen optrekken met andere lidstaten in het geval van invasieve plagen die teelten bedreigen. Daarbij noemt zij de Suzuki fruitvlieg als voorbeeld.

Vrijstellingen

Ook op het gebied van de vrijstellingen wil Dijksma binnen de Europese Unie samenwerken en gebruik maken van elkaars beoordelingen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer