Taakkaarten+Agrifirm+en+Blgg+op+basis+drone
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Taakkaarten Agrifirm en Blgg op basis drone

De drie loonwerkers die met een drone hun diensten aanbieden, gaan samenwerken met Agrifirm Plant en Blgg.

De onbemande vliegtuigen zijn in te zetten voor vernieuwende, plaatspecifieke bemestingsadviezen.

De drie ondernemers Christel Thijssen uit Nieuwerhorne, Peter Holster uit Marknesse en Bert Rijk uit Nijmegen bieden gezamenlijk met hun eBee-drone landelijke dekking voor het maken van gewaskaarten.

Gewaskaarten

De gewaskaarten die een eBee met multiSpec 4C camera maakt, geven in één oogopslag weer hoe het gewas er plaatsspecifiek voor staat.

Agrifirm Plant en Blgg vertalen de gewaskaarten naar een kant-en-klaar bemestingsadvies. De eBee-luchtfoto’s zijn binnen een dag verwerkt tot gewaskaarten. Deze kaarten zijn de basis voor diverse variabele adviezen, zoals bijbemesting, groeiregulatie en loofdoding.

Adviesdienst

De gezamenlijke adviesdienst gaat per direct van start en is als eerste in te zetten voor een bijmestadvies voor aardappelen.

Met deze dienst kan een teler snel aan de slag om zijn gewasvariatie te verkleinen en de beschikbare nutriënten effectief te verdelen wat kan zorgen voor een hoger rendement.

Andere plaatsspecifieke bijmestadviezen, bijvoorbeeld voor graan, volgen medio 2015. Ook de ruwvoer- en bloembollenteelt zijn aandachtsgebieden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 9°
  20 %
 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  17° / 10°
  50 %
Meer weer