Drones+centraal+op+expo+in+Den+Haag
Nieuws
© NVT

Drones centraal op expo in Den Haag

Den Haag heeft morgen de primeur van de nieuwe Europese vakbeurs voor drones en andere onbemande systemen. Bezoekers krijgen allerlei toepassingen te zien waarbij drones worden ingezet, zowel op het terrein van veiligheid, landbouw als industrie.

Drones worden niet meer alleen voor militaire doeleinden gebruikt. Ze worden tegenwoordig ingezet voor de beveiliging van evenementen en dijkbewaking in Nederland.

Boeren gebruiken ze volop om hun grond te controleren en windturbines worden er mee gecheckt op haarscheurtjes.

Drones in de landbouw

De opkomst van de onbemande systemen roept tegelijkertijd nogal wat vragen op rondom veiligheid en privacy. Voor veel mensen is het nog altijd onduidelijk wat wel en niet is toegestaan.

In tegenstelling tot sommige andere landen is hierover in Nederland nog geen duidelijke wetgeving, maar daar wordt aan gewerkt.

TUSExpo

De eerste editie van TUSExpo (The Unmanned Systems Expo) vindt van 4 tot en met 6 februari plaats in het World Forum in Den Haag.

De beurs wordt geopend door Prins Pieter-Christiaan en de Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven. Naar verwachting zal het evenement zo’n drieduizend bezoekers trekken.

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer