‘Hoge kosten bijafsluiten brug’

Baambrugge - Boeren in en rond Baambrugge moeten kilometers omrijden als de Dorpsbrug wordt afgesloten voor voortuigen breder dan 2,5 meter.
LTO Noord Gooi, Vecht en Amstelstreek heeft de kwestie aan de kaak gesteld bij gemeente De Ronde Venen. In een zienswijze stelt de afdeling dat ze ‘onvoldoende is betrokken’ bij het besluit van de Utrechtse gemeente.
Volgens LTO bagatelliseert De Ronde Venen het probleem door te stellen dat de boeren ‘iets meer omrijden’. De afdeling verwacht dat de boeren juist ‘vele duizenden wegkilometers per jaar’ moeten omrijden.
Ook wijst ze op de kosten die meer bedragen dan het normale bedrijfsrisico. LTO gaat boeren dan ook aanmoedigen die te verhalen op de gemeente als de Dorpsbrug voor het landverkeer wordt afgesloten. ‘Alleen al aan brandstof, onderhoud van materieel en tijdbesteding levert dit een extra kostenpost op van enkele tienduizenden euro’s per jaar.’
LTO stelt verder dat De Ronde Venen de consequenties van de voorgestelde maatregelen voor landbouw- en vrachtverkeer niet in beeld heeft.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer